Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزای مهر_گروه جامعه: توسعه حمل و نقل عمومی یکی از شاخص‌های مهم رضایت مردم و همچنین شاخص‌های شهرنشینی پایدار و مطلوب است. گسترش سامانه اتوبوسرانی به عنوان یکی از «شریان‌های حیاتی» شهر امروزی از جمله مطالبات و اولویت‌های شهروندان است. آمارها نشان می‌دهد شرکت واحد اتوبوسرانی تهران تا پایان دوره چهارم شورای شهر با دارا بودن ۲۴۱ خط اتوبوسرانی و هزار و ۶۰ دستگاه مینی بوس با ۳۰ خط مینی بوسرانی به شهروندان تهرانی خدمت رسانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس تا پایان دوره چهارم مدیریت شهری تعداد ۶ هزار و ۲۶۸ اتوبوس در خطوط ناوگان شهری به کار گرفته شدند که از این میان به تفکیک ۲ هزار و ۴۲۲ اتوبوس تک کابین دیزل، ۲ هزار و ۶۶۹ اتوبوس تک کابین گاز سوز، هزار و ۱۱۰ اتوبوس دو کابین دیزل، ۶۳ اتوبوس دو کابین اشکودا برقی و ۴ اتوبوس سه کابین هیبرید دیزلی برقی بودند.

با توجه به برنامه پنج ساله دوم و طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، تعداد اتوبوس‌های مورد نیاز جهت ارائه سرویس مطلوب به شهروندان تا پایان سال ۱۳۹۶ باید به رقم ۸ هزار و ۲۵۳ می‌رسید. در سال ۱۳۹۷ تعداد ۹ هزار و ۵۳ اتوبوس نیاز شهر بود که در دوره پنجم مدیریت شهری محقق نشد و در افق ۱۴۰۴ نیز رقم ۱۱ هزار اتوبوس برای رفع نیازهای شهری پیش بینی شده است.

هوشمندسازی ناوگان اتوبوسرانی تهران همزمان با دوره چهارم شورای شهر در دستورکار قرار گرفت که در این راستا اقداماتی چون نصب ۷۶۲ دستگاه مانیتور در ایستگاههای اتوبوس، نصب برنامه زمان بندی اعزام اتوبوس‌ها در مبادی و ایستگاههای خطوط، راه اندازی سامانه مسیریاب جهت اطلاع رسانی به موقع به شهروندان در انتخاب مسیر مناسب، راه اندازی سامانه پیامکی ۲۰۰۰۱۱۱ جهت اطلاع از زمان رسیدن اتوبوس به ایستگاه و کاهش میزان انحراف از برنامه زمان بندی از ۳۰۰ دقیقه در روز به ۴۰ دقیقه در هر خط صورت گرفت.

خرید و نوسازی ۳۰۰۰ اتوبوس بدون حمایت دولت در دوره قبلی

تا قبل از سال ۱۳۸۹ برای جایگزینی اتوبوس‌های فرسوده و جبران کمبود ناوگان، اتوبوس‌های جدید از دو طریق با واسطه (دولت) و مستقیم (شهرداری) خریداری می‌شد اما از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۶ هیچ‌گونه اتوبوسی از محل اعتبارات سالیانه دولت به شرکت واحد تحویل نشد و در دوره مدیریت قبلی نوسازی ناوگان صرفاً محدود به خرید مستقیم شهرداری بود به طوری که بدون حمایت دولت ۳ هزار اتوبوس خرید و نوسازی شدند. اما در دوره پنجم مدیریت شهری نیز علی رغم همسویی دولت و شورای شهر هیچ اتفاق مثبتی در حوزه افزایش ناوگان اتوبوسرانی و پرداخت سهم دولت اتفاق نیفتاد.

این نگاه عدم حمایت جدی دولت در حوزه حمل‌و نقل عمومی بارها محل مناقشه شورای شهر و دولت بود به گونه‌ای که محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران اعلام کرد که «حمل و نقل عمومی از سوی دولت رها شده است» و محسن هاشمی رئیس شورای شهر نیز اذعان داشت: «باید این کار در این دولت تا حدی انجام شود تا لااقل در دولت‌های بعدی ادامه آن پیگیری شود. انتقاد بنده به نگاهی است که به یارانه سوخت تعلق می‌گیرد، اما به حمل‌ونقل عمومی یارانه‌ای از سوی دولت تعلق نمی‌گیرد و با وجود نظر مساعد همه، دولت اقدامی در این زمینه انجام نمی‌دهد.»

کمبود ناوگان از یک سو و فرسودگی اتوبوس‌ها از سوی دیگر نیاز به روزرسانی این ناوگان شهری را دوچندان می‌کند. این در حالی است که مدیریت شهری دوره پنجم کارنامه قابل دفاعی در این حوزه نداشت و حتی شیوع کرونا این کمبود را عیان‌تر نمود. به طوری که به گفته محمود ترفع مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران «در حال حاضر ۳۵۰۰ دستگاه از اتوبوس‌های شرکت واحد فرسوده هستند و این آمار فرسودگی روز به روز بیشتر می‌شود».

ایجاد و توسعه سامانه اتوبوس‌های تندرو از دیگر اقدامات دوره مدیریت شهر تهران در دو دوره گذشته بود که در این راستا ۱۰ خط اتوبوس تندرو (بی. آر. تی) در ۱۹۵ کیلومتر و ۳۴۴ ایستگاه راه اندازی شد. آمارها نشان می‌دهد از بین حدود ۴ و نیم میلیون مسافر روزانه، حدود ۲ میلیون نفر (نزدیک به ۵۰ درصد جابجایی) توسط ۱۷/۷۱ درصد ناوگان اتوبوسرانی انجام می‌شود و بیش از ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار مسافر نیز توسط شبکه خطوط تندرو شهر تهران جابجا می‌شوند.

خطوط بی. آر. تی با حجم جابجایی حدود ۵۰ درصد از جابجایی روزانه شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، با توجه به ایجاد سرعت در جابجایی، رعایت زمان بندی و صرفه اقتصادی و با بهره گیری از اتوبوس‌های نو مطابق با استانداردهای جهانی، با استقبال بسیار شهروندان روبرو بوده که این امر نمایانگر تأثیر آن در زندگی روزمره شهروندان است.

این در حالی است که با وجود نیاز شهر و شهروندان، طی ۴ سال گذشته و با وجود اتمام دوره پنجم نیز تعداد خطوط اتوبوس تندرو هیچ گونه افزایشی نداشت و اقدامی برای راه اندازی خط جدید بی آر تی به ناوگان حمل و نقل شهری صورت نگرفت.

به نظر می‌رسد؛ جبران عقب گرد دوره اخیر در زمینه افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی مستلزم تقویت سامانه اتوبوسرانی برای ارتقای شاخص‌های توسعه پایدار شهر تهران است که تلاش مضاعف منتخبین مردم در دوره ششم مدیریت شهری را می‌طلبد.

کد خبر 5235340 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: محمود ترفع محسن هاشمی شهرداری تهران محمد علیخانی ناوگان اتوبوسرانی بی آر تی انتخابات 1400 شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش روز دختر هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وضعیت معابر سازمان محیط زیست ویروس کرونا قوه قضاییه کیفیت هوای تهران پلیس راهور بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان بهزیستی اتوبوسرانی تهران حمل و نقل عمومی مدیریت شهری مدیریت شهر راه اندازی شهر تهران دوره پنجم شورای شهر شرکت واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۰۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: مشکل واردات اتوبوس برون‌شهری در اسرع وقت حل شود

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برخی گزارش‌ها مبنی بر وجود برخی موانع پیش روی واردات اتوبوس برون‌شهری،‌ بر لزوم رفع این موانع تاکید و دستگاه‌های اجرایی ذیربط را مکلف کرد در اسرع وقت نسبت به حل این مشکلات اقدام کنند. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، جلسه فوق العاده شورای عالی حمل و نقل، ایمنی و کاهش تلفات جاده‌ای پیش از ظهر امروز (سه شنبه) به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.

مخبر: شعار سال معیار برنامه‌ریزی اقتصادی کشور است مخبر در این جلسه رفع نقاط حادثه‌خیز و کاهش تلفات جاده‌ای را یکی از مهمترین اولویت‌های کشور دانست و گفت: باید بدون هر گونه اما و اگر برای رفع نقاط حادثه‌خیز و کاهش تلفات جاده‌ای تلاش کنیم و منابع مرتبط با آن نیز باید از هر محل ممکن تامین شود چرا که حفظ سلامت و جان مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نمی‌توان از این موضوع مهم به سادگی عبور کرد.

وی افزود: استان‌هایی که دارای بیشترین نقاط پرتصادف هستند باید مجدانه و با بکارگیری تمامی ظرفیت‌های استان، نسبت به رفع این نقاط حادثه‌خیز گام بردارند و گزارش اقدامات صورت گرفته را به‌صورت مستمر ارائه دهند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه مبنی بر وجود برخی موانع پیش روی واردات اتوبوس برون‌شهری،‌ بر لزوم رفع این موانع تاکید و دستگاه‌های اجرایی ذیربط را مکلف کرد در اسرع وقت نسبت به حل این مشکلات اقدام کنند.

وزیر راه و شهرسازی نیز گزارشی از هماهنگی‌های بین دستگاهی در جهت کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای ارائه کرد و گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده پیش بینی می‌شود که در سال جاری شاهد جهش بهتری در کاهش تلفات جاده‌ای و میزان جانباختگان باشیم.

رییس پلیس راهور فراجا نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت تردد و تصادفات رانندگی و سفرهای نوروزی ارائه کرد و از کاهش چشمگیر تعداد جانباختگان و حوادث رانندگی خبر داد و گفت: این دستاورد نتیجه تلاش دولت،‌ پلیس و سایر بخش های مربوطه بوده و نشان از تمرکز جدی برای رفع نقاط حادثه خیز و اصلاح رفتار رانندگان دارد.

در این جلسه که وزیر امور اقتصادی و دارایی،‌ رییس کل بانک مرکزی،‌ رییس کل گمرک و رییس کل بیمه مرکزی نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت اجرای مصوبات جلسه گذشته شورا ارائه شد و تصمیمات لازم برای رفع موانع پیش روی برخی مصوبات اتخاذ شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخبر: مشکل واردات اتوبوس برون‌شهری در اسرع وقت حل شود
  • نوسازی ناوگان اتوبوس‌رانی در سنگاپور
  • خدمات اتوبوسرانی برای بازی فوتبال استقلال و ذوب‌آهن
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • به زودی؛ آغاز خدمات دهی اتوبوس‌های عمومی به شهروندان کارون+فیلم
  • یادی از اولین خطوط اتوبوسرانی | از بلیت فلزی تا بلیت کاغذی و باجه بلیت‌فروشی
  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  • خدمت‌رسانی ناوگان اتوبوسرانی قم به ۱۰۰ هزار نفر در روز
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!