Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد در مورد سگ های دوره گرد و بی خانمان اظهار کرد: این یک واقعیت است که انسان درراستای گسترش حوزه نفوذ خود ، در حیطه زندگی سایر حیوانات مداخله می کند.

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، دکتر علی نجفی افزود: در واقع اگر بخواهیم  واقعه بینانه نگاه کنیم این انسان است که برای طبیعت ایجاد مزاحمت می‌کنند لذا  منطقا و طبیعتاً نمی تواند  ان را بعنوان عارضه نامطلوب شناسایی کند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه  انسان وحیوان در طبیعت هرگز در تعارض نبوده است تصریح کرد: باید به سمتی برویم که هم  عناصر طبیعت که همانا سرمایه های اکوسیستمی ژیکی هستند حفظ شود هم جان انسان که باید کرامت و شان و آرامش و امنیت انان حفظ گردد.

دکتر نجفی با اشاره به اینکه باید ببینیم این چالش و اختلاف  ازکجا به وجود می آید ، خاطر نشان کرد: در وهله اول هر حیوانی در حیطه زندگی یک حوزه قلمرو  و نفوذ سلطه دارد ،  اگر  انسان وارد ان  حوزه بشود و در حیطه حاکمیت آن حیوان مداخله کنند این مداخله چه  مثبت یا منفی قطعا در تنظیم و تعادل  بقای حیوانات را برهم میزند.

وی ادامه داد : سگها افریده پروردگار حکیم اند و از دیرباز در کار  نگهبانی گله و زنده یابی در حوادث در کنار انسان بوده و هست لیکن حضور و تردد انها در  بافت زندگی انسانها قابل قبول و خوشایند همه نیست از طرف دیگر  باید به انواع حیوانات رقیب مانند شغال گرگ و روباه  اشاره کرد که در تعارض منافع با سگ شناخته شده‌اند  لذا هر چه حوزه نفوذ سگ  را در حاشیه شهر  کم کنیم  ،  حضور سایر حیوانات رقیب افزایش می یابد که این امر بدیهی و حتمی است.

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد  اضافه کرد: نکته دیگر این است بنا بر بررسی‌های انجام شده از سالهای قبل به همان تعداد که سگها معدوم شدند نه تنها در سال بعد تعدادشان کم نشده بلکه بیشتر شده است ..

وی با طرح این سوال که در این رابطه  چه باید  کرد گفت: بنده که  مسئولیتی را پذیرفته ام، و  موظف هستم  در چارچوب وظایف سازمانی دستورالعملی که ابلاغ می شود را اجرا نمایم .

معاون خدمات و محیط زیست  شهری شهرداری مشهد افزود : من و همکاران زحمتکشم تمایل به کشتن سگها نداریم اما  باید در حوزه  ارائه خدمات شهری ارامش خاطر و امنیت  روانی شهروندان را فراهم نمایم لذا باید  سگهای دوره گرد و بی خانمان را  جمع آوری و ساماندهی کنیم

دکتر نجفی اضافه کرد: ما طبق قانون 55 شهرداری ها موظفیم دستورالعمل  کنترل جمعیت سگهای دوره گرد وبی خانمان را که از طرف وزارت کشورابلاغ شده عمل نمائیم .

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مشهد الرضا به شهر امام ضامن آهو معروف است سعی میکنیم با کسب مجوز های شرعی و قانونی از ظرفیت‌های  موجود این دومین  کلانشهر ایران استفاده و مفاد "دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای دوره گرد و بی خانمان " را با خوانش اخلاقی و انسانی اجرا کنیم .

معاون خدمات  و محیط زیست شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه در زمان مسولیتم در نیشابور توفیق شد  با روش مناسب  و کمک بخش خصوصی ، سگ‌ها  عقیم سازی و واکسینه شوند،  نوید داد ما در مشهد هم این آمادگی را داریم  تا با همکاری بخش خصوصی و مردمی این اقدامات را انجام دهیم .

دکتر نجفی بیان کرد : شهربا فضای سبز و پرواز و نوای  پرندگان  زیباتر میشود   به نظر من همان طور که امروز در کوچه و خیابان انسان ها با گربه ها زندگی مسالمت آمیزی دارند اگر سگها هم عقیم سازی و واکسینه شده باشد می تواند در حومه شهر  زندگی کنند زیرا خطر ندارند و چرخه اکوسیستم نیز حفظ میشود که این مهم  نیاز به فرهنگ سازی دارد.

وی ادامه : البته موضوع  حمایت از سگهای دوره گرد  با روشی که عرض کردم با نگه داری حیوانات به خصوص سگ به شکل شخصی در خانه و سگ گردانی در سطح شهر  فرق دارد و مد نظر من  ترویج این رویکرد نیست .

معاون خدمات و محیط زیست  شهری شهرداری مشهد  بیان کرد: ما در این راستا تلاش میکنیم تا این تضاد و تحدید  موجود را   به یک  فرصت همزیستی بدل نماییم به طوری که زندگی انسان و مسائل بهداشتی در آن حفظ شود ، سگها هم، حوزه نفوذ قلمرو و زندگی بی خطر خودش را داشته باشد و از طرفی ما نیز با روش های کارشناسی و  اخلاق مدار همانند مدل  برخی کشورها  مدیریت کنترل جمعیت این حیوان پر زاد و ولد را اجرایی کنیم .

دکتر نجفی یکی از مولفه های مهم در اجرای اخلاقی دستور العمل  کاهش و کنترل  جمعیت سگها ، وجود حامیان مهربان و وجود منابع غذایی فراوان در مشهد عنوان کرد و افزود  : منتظر بازتاب نظرات کارشناسان و حامیان هستیم تا طبق برنامه  مردم  همکاری کنند پسماند غذائی را  در زمان مناسب در مکانهای مشخص شده قرار بدهد  تا انگیزه حضور سگهای واکسینه و عقیم شده را از داخل شهر حذف کنیم .

وی گفت که شیوه نامه قبلی در حال بررسی است چون یک سری اشکالات  اجرائی داشته است که کارشناسان خبره ما به دنبال اصلاح انها هستند .

معاون  خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد خاطر نشان کرد همزمان با اصلاح  ساختار  این کار و شیوه نامه جدید  ، محددویت ها و موانع اجرائی مرتفع  و احداث زیر ساخت ها مد نظر قرار می گیرد و مهمتر از همه باید  راهکارهای جلب  مشارکت بیشتر بخش خصوصی و مردمی  رافراهم نماییم .

دکتر نجفی با بیان اینکه عده ی قابل توجهی   دوست دار سگها هستند، عنوان کرد: گروهای هستند که به نام حمایت از حیوانات در حال تجارت  و توله کشی میباشند حتی بعضی از این گروهای اعضایی در خارج کشور دارند که به عنوان حمایت از حیوانات پول به حساب این افراد می ریزند  که در برنامه جدید این سودجویان شناسایی میشوند.

وی این افراد را ستمگر  خواند و گفت: این موضوع باعث بی اعتمادی مردم به گروهای واقعی حامی حیوانات میشوند چرا که کمک بقیه افراد را زیر سوال می برند و جلو هر حرکتی دیگر حیوان دوستانه واقعی را هم می‎گیرند به نظر من آنها متهم اصلی این جریان هستند که این جریان در مشهد به شکست انجامید .

معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه  اکنون چنانچه انجمن‌های حامی حیوانات و سمن های در این زمینه فعالیت میکنند بخواهند به این موضوع ورود پیدا کنند ما آمادگی همکاری جهت  عقیم سازی و واکسیناسیون سگهای دوره گرد و بی خانمان را داریم .

دکتر نجفی در خصوص شرایط این گروهها گفت: اینها طبیعتا می بایستی موسسه رسمی تبت شده  داشته باشند و از دامپزشکی و سازمان حفاظت از محیط زیست مجوز کسب کنند تا  بتوانند با ما همکاری کنند .

وی در خصوص دادن مکانی برای این گروهای عنوان کرد: شهرداری مشهد  مکانی دارد که سگها بتواند فقط برای مدت یک هفته نگه داری و واکسیناسیون و عقیم سازی گردند .

وی خاطر نشان کرد طبیعتا گروه‌های حمایتی متقاضی داوطلبانه  میتوانند در محدوده تعین شده ،  سگهای واکسینه و عقیم شده را  ابرسانی غذارسانی و پایش نمایند  البته چنانچه  بتوانیم  فضا را برای نگه داری از این سگها  تامین نماییم  دریغ نمی کنیم .

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد در خصوص دادن زمینی برای این کار به گروه های دوستدار حیوانات گفت:  انشاله تلاش میکنیم زمینی مختص این کار تعریف گردد  البته به شرط  اینکه بعدا این زمین تغییر کاربری داده نشود ما حاضریم با این گروهای همکاری نموده و در کمیسیون امور زیربنایی و کمیسیون ماده پنج همراهی و شرایط را تسهیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه سالهای 94و 95 یک نفر  کینه ورزانه  یکسری  تصاویری دلخراش از وضعیت مدیریت جمعیت سگهای دوره گرد  توسط  شهرداری مشهد را منتشر کرده بود بیان کرد : این فرد در مرجع قضایی محکوم شد اماسازمان در آن مقطع با یک ملاحظاتی رضایت داد اما متاسفانه شاهد این هستیم این شخص اخیرا تصاویری را دوباره در فضای مجازی  منتشر نموده و موجب تشویش اذهان عمومی شده است اینها به دنبال چه هستند نمی دانم؟  شایددنبال عقده گشایی از محکومیت سابق هستند که این مسایل را نشر می هند!

دکتر نجفی  در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای رفع خطر این سگها در حاشیه شهر مشهد چیست؟ بیان کرد با برقرای هماهنگی بین سازمانی وظیفه واکسیناسیون سگها  با دامپزشکی  خواهد بود ضمنا با فرمانداری بخشداری و دهیاری ها همکاریهای لازم صورت میگیرد .

وی در خصوص معدوم سازی سگها که تبدیل به تجارت برای بضی ها  شده بود عنوان کرد: قبلاً به ازای هر قلاده سگی که می آورند مبلغ وجهی دریافت می‌کردند که این موضوع یک سری شائبه‌ها ی به وجود آورده بود که با کارشناسی موضوع این فرایند را تغییردادیم  و به جای وجه مقرر گردید اگر سگی در سطح محدوده شهری دیده شود ان پیمانکار را جریمه کنیم .

معاون  خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد با بیان اینکه ما یک سری وظایف قانونی داریم البته توان هماهنگ سازی و پیگیری  نیز داریم گفت : من قول میدهم در حد وظایف و اختیارات  به این گروه‌ها ی حمایتی کمک کنیم بطوریکه هم در شهر امام ضامن آهو کشتار و قتل عام سگها را نداشته باشیم هم در داخل شهر سگها را رها نبینیم هم در مورد حذف پدیده سگ گردانی فرهنگسازی کنیم و هم از  ظرفیت حمایت و مشارکت شهروندان حامی در حل و رفع مشکلات  کنترل جمعیت سگهای دوره گرد و بی خانمان استفاده نماییم

انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سگ های ولگرد سگ های بی خانمان محیط زیست شهری شهرداری مشهد معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد کنترل جمعیت سگ جمعیت سگها دکتر نجفی عقیم سازی گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۴۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود

مسعود زارعی در حاشیه یکصد و شصتمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از پیگیری فنی و کارشناسی موضوع استفاده از آب‌های نامتعارف در کشت محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: در شهری مثل شیراز و در سالی که شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا معرفی شده است، آبیاری ۱۳۸۰ هکتار کشت با آب‌های نامتعارف خبر خوشایندی نیست.

او افزود: در سال گذشته با اقدامات کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، هم‌افزایی دستگاه‌هایی، چون محیط زیست، بهداشت، جهاد کشاورزی و همکاری شهرداری‌های منطقه ۶ و ۷، استانداری و فرمانداری و احکامی که توسط مقام قضایی صادر شد، حدود یک هزار هکتار از کشت‌هایی که با آب‌های نامتعارف انجام گرفته بود، امحا شد.

زارعی یادآور شد: به طور قطع صرف گزارش دادن‌ها یا بازدید کردن‌ها مشکلات را رفع نکرده و مانع ورود فاضلاب به کانال‌های کشاورزی یا مانع استفاده از فاضلاب در تولید محصولات کشاورزی نمی‌شود و باید اقدامات را به ویژه وقتی پای سلامت مردم در میان است به فوریت انجام داد تا تولید چنین محصولی به بازار نرسیده متوقف شود.

او ضمن اشاره به این موضوع که این‌گونه فعالیت‌ها برخورد با معلول است، بیان کرد: اصولا مدیران و مسئولان مرتبط باید موضوع را کنترل کنند و اجازه این کشت‌های نامتعارف داده نشود.

زارعی ادامه داد: متاسفانه در یکسال اخیر برخورد‌ها با کشاورزان متخلف بازدارنده نبوده است، لذا سلامت شهروندان خط قرمز ما است و با توجه به برخی مواد غذایی تولید شده با جدیت این مسئله را دنبال خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از امحاء مجدد کشت‌های نامتعارف خبر داد و گفت: به جهت اهمیت سلامت مردم و با توجه به اینکه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری دو عنوان سلامت و حفظ محیط زیست را به عهده دارد، در این جلسه کمیسیون با دعوت از همه مسئولان مرتبط با حوزه سلامت عمومی و زیست محیطی این موضوع ویژه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و با تمرکز کل جلسه بر این موضوع تصمیماتی خوبی اتخاذ شد.

او با اشاره به هم‌افزایی دستگاه‌های مربوطه در حل این معضل بیان کرد: شرکت آبفا باید مسئولیت آب‌های آلوده رها شده در سطح شهر را برعهده بگیرد و دنبال کند چرا که راه حل اصلی بر این است که آب‌های آلوده نداشته باشیم.

زارعی از انتقال فاضلاب شهری به جنوب شرق شیراز خبر داد و گفت: متاسفانه در این مکان تصفیه‌خانه‌هایی که ظرفیت لازم شبکه‌های ایجاد شده را داشته باشند، وجود ندارد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: از این تصفیه‌خانه‌ها بخشی پساب و بخشی فاضلاب خام بیرون می‌آید که نهایتا یکی شده و بخشی از آن در مسیر کانال‌های کشاورزی و بخش دیگر به دریاچه نمک وارد می‌شود.

زارعی بیان کرد: شرکت آبفا باید در این خصوص ورود جدی کرده و با احداث تصفیه‌خانه‌های لازم پساب موجود را تصفیه و قابل استفاده کند.

او یادآور شد: با فرض احداث تصفیه‌خانه پساب‌های تصفیه شده دارای گرید A تا C هستند و این مساله باید توسط جهاد کشاورزی مشخص شود که کدام فاضلاب قابل استفاده برای کشاورزی است.

زارعی در پایان با ابراز تاسف از اینکه کشت محصولات با فاضلاب انسانی وارد زنجیره غذایی مردم می‌شود که این خود تهدید و خطر بزرگی برای سلامتی شهروندان محسوب می‌شود، افزود: در این جلسه مقرر شد، علاوه بر امحاء محصولات کشت شده، با تشکیل کارگروه ویژه و ارائه راهکار‌های کوتاه و بلند مدت، مسیر دسترسی به فاضلاب به صورت دائم قطع شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • راه‌اندازی بازارهای روز، راهکار ساماندهی سد معبر و مشاغل مزاحم شهری در ارومیه
  • دستگیری ۱۴ شکارچی و متخلف صیادی در مازندران
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • کنترل جمعیت حیوانات بلا صاحب در ارومیه
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز